Guide til opbevaring af logotape

Det er vigtigt at opbevare tapen korrekt, så du får mest mulig ud af din logotape. Ligesom at madvarer har en bedst før dato, kan tapens tryk og lim nedbrydes over tid. Derfor er opbevaring af tape nøgleelementet i lang levetid. Trykfølsomme tape med lim er kun muligt ved kemisk forarbejdet blanding, der i sig selv altid er sårbar overfor fysiske og miljømæssige stressfaktorer. Derfor er materialer som naturgummi, der anvendes i klæbemidlet, eller visse harpikser, der bruges i trykfølsomme klæbestof, kan have deres lim “brudt” under indflydelse af ilt, ekstrem varme, og fra naturlige og kunstige lyskilder. Disse reaktioner fortsætter organisk over tid, hvilket ofte kan forårsage ændringer i tapens klæbeevne.

For at opsumere faktorer, der kan påvirke tapens levetid er:

  • Anvendt stress: mekanisk, elektrisk, stråling eller andre belastninger.
  • Temperatur: jo højere temperatur, jo hurtigere sker ændringen.
  • Miljø: kan være de gasser, væsker eller faste stoffer, der kommer i kontakt med genstanden.
  • Tid: mens ændringerne sker gradvis uanset hvad, sætter større pres fra de øvrige faktorer hurtigere gang i nedbrydningen af tapens egenskaber.

Først skal du gemme bånd et eller andet sted væk fra lyset, især vinduer. Ultraviolet lys kan endda trænge ind i emballagen med tiden. Derefter skal du gemme båndet et køligt sted; jo køler jo bedre, fortrinsvis 20° C eller køligere. Så sørg for at holde det tørt. Selv tilstedeværelsen af ​​fugt i luften kan bidrage til en kemisk reaktion. Bare tag den ud af opbevaringen en dag eller to, før du har brug for at lade den komme sig tilbage til stuetemperatur. Du bør også opbevare dit bånd på en sådan måde, at du ved, hvornår hvert parti blev leveret, så du først kan bruge det ældste bånd.

Find ud af din leverandør, hvad en sikker højde ville være at stakke kassetterne med tape og slæberne oven på hinanden. Visse bånd kan knuses og beskadiges dårligt, når kasserne er overbelastede. Ideelt set skal opbevaringen være på stativer og kun tage en glidebane op. Udover korrekt stabling og kølig, mørk og tør opbevaring dikterer bedste tape opbevaringspraksis rotation af lager for at give den bedste værdi ud af dine tape.

Mens visse job kræver specifikke værktøjer, er de altid nyttige til at holde det grundlæggende ved hånden. Måske har du et go-to værktøjssæt, eller måske holder du dine forsyninger i din lastbilkasse. Uanset hvad, er det værd at undersøge, hvordan du gemmer din logotape under farten.

Undgå udsættelse for direkte sollys. Efterlad ikke tapen i nærheden af ​​vinduet, hvor det kan blødgøre UV-stråler i en længere periode. Ultraviolet lys kan påvirke kemien på et båndklæbemiddel og få det til at blive hårdt.

Vær opmærksom på temperaturerne. Forsøg at undgå både ekstrem varme og kulde. Høj varme kan smelte et limet og få det til at blive et klistret rod. På det andet ekstreme punkt kan tapens klæbemiddel blive for hårdt til at arbejde, hvis det er tilbage i din lastbil i frysetemperaturer. Ideelt set bør bånd opbevares et køligt, tørt sted. Dette er altid muligt at forsøge at holde tapen opbevaret et andet sted end din lastbil, når temperaturen udenfor kommer ud i ekstremiteter. Hvis det er umuligt, skal du kun holde det beløb, du vil bruge på en dag i lastbilen, og fortsætte med at genopbevares efter behov.

Så husk følgende!

  • Tapen hæfter bedst ved brug indenfor 12-18 måneder.
  • For bedst mulig klæbeevne opbevares tapen ved temperature mellem 5ºC – 30º.
  • Det anbefales at opbevare tapen i den originale emballage.
  • Tapen skal beskyttes mod direkte sollys, støv og fugt.

Planlæg dit forbrug. Ligegyldigt hvor godt du tager dig af din logotape, kan du ikke bevare dens levetid for evigt.